Politika privatnosti

Ideas Business Lab d.o.o. (adresa: ul. Radnička bb, Novo Sarajevo, Kanton Sarajevo; e-mail: info@unity84.com), www.unity84.com (u daljem tekstu Sajt) se trudi da Vam pruži što kvalitetniju uslugu, prilagođenu upotrebi što većeg broja korisnika. Da bismo u ovome bili što efikasniji, prikupljamo sljedeću vrstu informacija:

Javni podaci

Načelno, moguće je da koristite Sajt bez otkrivanja Vašeg identiteta ili drugih podataka koji se odnose na njega. Prilikom posjete Sajta, prikupljamo podatke koji evidentiraju korisnike i oni nisu dovoljni za identifikaciju određene osobe, već služe kao statistički pokazatelji za poboljšanje kvaliteta pružene usluge. Takve informacije mogu biti broj poseta, prosječno vrijeme provedeno na stranici, tip računara, tip mobilnog uređaja, tehničke informacije o konekciji koju korisnik koristi, operativni sistem, isporučilac Internet usluge i samo IP adresa dodijeljena od strane Internet provajdera koja je različita za svakog korisnika.

Lični podaci

Prilikom svakog kontakta putem kontakt formulara, kontakt maila, direktnog poziva i društvenih mreža možemo od Vas da tražimo lične podatke, odnosno ime i prezime, imejl adresu, broj telefona i adresu. Na ovaj način ostvarujemo efikasnu komunikaciju sa Vama kako bismo Vam odgovorili na sve moguće upite.

Obrada podataka

Ideas Business Lab d.o.o. zadržava pravo prikupljanja i dijeljenja podataka unutar Ideas Business Lab d.o.o., aktuelnih Ideas Business Lab d.o.o. kampanja i podbrendova Ideas Business Lab d.o.o., kao i sa trećim licima u informativne, promotivne i marketinške svrhe. Ovo radimo da bismo poboljšali cjelokupno iskustvo i rasteretili od dvostrukog zahtjeva za pružanje istih podataka, u cilju potvrde tačnosti u samim bazama.

Bezbjednost i čuvanje podataka

Zaštita podataka je integrisana u sam dizajn Sajta, a postavke privatnosti postavljene su na podrazumijevani visoki nivo. Sva komunikacija između korisnika i Sajta odvija se putem sigurnog šifrovanog protokola (https). Obrada vaših ličnih podataka vršiće se u skladu sa propisima za zaštitu ličnih podataka u Bosni i Hercegovini, preduzimajući sve propisane tehničke i organizacione mjere za obezbjeđivanje povjerljivosti i zaštite u procesu obrade ličnih podataka koje imamo. Ideas Business Lab d.o.o. je u obavezi da čuva sve povjerljive informacije prilikom obavljanja svojih djelatnosti i primjenjuje mjere bezbjednosti za prikupljanje, čuvanje i obradu informacija radi zaštite od neovlašćenog pristupa, izmjene, otkrivanja ili uništavanja vaših ličnih podataka, kao i za to da lični podaci mogu biti otkriveni samo nadležnim organima u postupku predviđenom zakonom. Podaci koje ostavljate čuvaju se u određenom vremenskom periodu, to jest ne duže od perioda gdje je to neophodno. Tokom ovog perioda zadržavate sva svoja prava kao što su prava pristupa, ispravke, brisanja, ograničavanja obrade, prijenosa, prigovora i pravo da se ne podliježe automatizovanom odlučivanju, uključujući i pravljenje profila.

Kolačići (cookies)

Kada posjetite Sajt šalje se jedan ili više kolačića (mala datoteka koja se sastoji od niza koda) Vašem računaru, i oni predstavljaju jedinstvenu identifikaciju Vašeg pregledača. Sajt koristi kolačiće kako bismo poboljšali kvalitet usluga tako što čuva korisnička podešavanja i prati posjete korisnika.

Informacije o posjetama

Osim servera, Sajt koristi usluge Google Analytics i Facebook Pixel koje se koriste da bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo. Kada posjećujete sajtove koji koriste Google analitiku i Facebook Pixel, Google i korisnik Google analitike, tj. Facebook i korisnik Facebook piksela mogu da povežu informacije o vašim aktivnostima sa tog sajta sa aktivnostima sa drugih sajtova (i društvenih mreža) koji koriste usluge oglašavanja.

Vaša prava

U svakom trenutku možete da nam se obratite da biste saznali koje podatke o Vašim aktivnostima imamo sačuvane na našim serverima. Takođe, možete nam se obratiti za uklanjanje istih. U nekim slučajevima, možemo odbiti da uklonimo i možemo zadržati podatke u ograničenim periodima kada treba da ih zadržimo u zakonite poslovne ili pravne svrhe. Ako nam zatražite uklanjanje podataka ili sadržaja vezanih za Vaš nalog, pokušaćemo da se uvjerimo i da Vas zaštitimo od slučajnog ili zlonamjernog brisanja. Iz tog razloga, možemo zatražiti dodatnu provjeru Vašeg identiteta (na primjer putem mejla ili telefona), i može da prođe izvjesno vrijeme od trenutka kada zatražite brisanje do trenutka kada se uklanjanje izvrši. Podatke ćemo dijeliti sa trećim licima ako, u dobroj namjeri, vjerujemo da je pristupanje informacijama, njihovo korištenje, čuvanje ili otkrivanje u razumnoj mjeri neophodno:

  • da bi se postupalo u skladu sa važećim zakonima, propisima, pravnim procesima ili izvršnim zahtjevima državnih organa
  • da bi se primijenili važeći uslovi korištenja usluge, uključujući istraživanje potencijalnih kršenja ovih uslova
  • da bi se otkrili, spriječili ili na neki drugi način riješili problemi sa prevarama i bezbjednošću ili tehnički problemi
  • da bi se zaštitila prava, svojina ili bezbjednost Sajta, naših korisnika ili javnosti onako kako je propisano ili dozvoljeno zakonom.

Sajt može u bilo kom trenutku promijeniti politiku privatnosti, bez prethodnog obavještenja. Svaka promjena Politike privatnosti će biti naglašena na samom početku ove stranice.